Park4Pets
Влез · Регистрирай се  
Последни събития
21.12 Купете красивият благотворителен календар на dailapa.dog.bg

13.12 Благотворителен календар в помощ на децата с онкологични заболявания

01.10 Две събития по повод четвърти октомври - световен ден за защита на животните

13.07 Съвместна пресконференция на тема: Защо Комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните в България?

28.06 До края на седмицата „Четири лапи” ще кастрират бездомни животни в Златоград

Последна обява
Тип: Подарявам
Категория: Куче
Заглавие: Плюшената Бони търси стопани
Пол: Момиче

Приятели

Velvet Heart kennel - Chinese Shar-Pei

dog.bg форум

БЕЗДОМ.инфо

Първи Български Зоопортал

Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ"

Сдружение "Приятели на котката"

  Ресурси > Полезна информация > Правила на поведение на децата към непознатите кучета

Правила на поведение на децата към непознатите кучета

Всяко дете трябва да знае следните правила на поведение към непознати кучета, тъй като по пътя си към и от училище, магазина или друго място, то може да се сблъска с агресията на кучета, особено ако пътят му минава край частни домове.

Обикновено са регистрирани случаи на нападения над деца от страна на млади и некастрирани мъжки, вързани на верига в двора.

Веригите не винаги са здрави и скъсването дори само на едно звено води до това, че върху детето се нахвърля практически неуправляемо чудовище. Освен това положението се усложнява и от това, че някои деца много обичат да дразнят кучета, вързани на верига. В интерес на истината следва да кажем, че кучетата не са най-голямата опасност, грозяща децата. Вероятността тези от тях, които се занимават със спорт да влязат в болница е 10 пъти по-голяма, отколкото да ги нападне куче. И така, всяко дете трябва да знае следното:

1. Трябва да се избягват свободно разхождащите се кучета, а също и тези, вързани на верига. Много кучета доста сериозно се отнасят към защитата на собствената територия. Ако детето срещне куче със стопанина си, то винаги трябва да поиска разрешение, преди да го помилва. За запознанство с кучето, детето трябва да протегне внимателно външната част на дланта си, за да го подуши кучето. После може ласкаво да го поглади по шията или гърдите, а не по главата, тъй като някои кучета възприемат последното като демонстрация на водачество. Детето не трябва да прави бързи и резки движения.

2. Когато към детето се приближи непознато куче, то трябва да се „вдърви” – краката прибрани един до друг, дланите да покрият гърлото и лактите прилепнали към гърдите. Научете детето да не гледа кучето в очите, тъй като много кучета приемат това като предизвикателство. Естествената реакция при опасност – бягането, е по-лошото решение в случая, тъй като кучето инстинктивно ще се втурне след детето, за да го догони и ухапе. Много кучета се приближават към детето само за да го подушат и си заминават по своите дела. Детето трябва да остане спокойно и когато кучето отмине, само тогава може да продължи по пътя си.

3. Ако въпреки всичко, кучето го нападне, детето трябва да хвърли върху него якето си, раницата си, или да постави какво и да било между него и кучето (напр. велосипед). Това ще му помогне да се предпази от ухапванията на разяреното животно.

4. Ако детето е съборено на земята, то трябва да остане неподвижно с лице към земята, краката прибрани, а ръцете да закриват шията и ушите. Това положение на тялото защитава жизнено важните области и помага да се избегнат смъртоносни ухапвания. Научете детето да заема тази позиция, докато не започне да я заема автоматично. Тя може да му спаси живота. От друга страна, ако вие сте собственик на куче, трябва ясно да осъзнавате вашата роля, за да предотвратите каквато и да било агресия по отношение на други хора и особено към деца. Социализирайте и обучавайте вашия питомец от първия ден, в който се появи у дома ви, за да избегнете проява на признаци на доминантност, които са особено опасни, особено насочени към деца.

източник: Сдружение за Защита Правата на Животните - Русе13.08.2009г.Последни новини
28.10 Исторически поврат в отношението към котките и кучетата в Европа

29.06 Ново зверство: обесиха куче в София

28.06 В Сърбия се очаква от есента Зоополиция

02.06 Официално откриване на Централна ветеринарна клиника в София

17.05 Кинолози внасят отворено писмо до Столична община

Последни ресурси
19.11 Пътеводител на добрия стопанин - брошура

23.10 Какво да направя, ако стана свидетел на жестокост към животно

14.10 Безплодие при кучето

14.10 Контрацептиви за животните

26.08 Още нещо за паразитите, противопаразитните лекарства и нуждата от навременно обезпаразитяване

Новости на сайта
27.09 "Пауза" на www.PARK4Pets.com

12.08 Раздел "Обяви" вече работи официално, съотвено и регистрцията на нови потребители!

14.08 Park4Pets в Гугъл

Park4Pets © 2008